VAN MOOIE PLANNEN NAAR EEN ZICHTBARE MISSIE

Het begon allemaal met het idee om naast mijn baan in loondienst een eigen bedrijf te beginnen in kantoorondersteuning en budgetcoaching. Voorzichtig als ik ben liep ik niet te hard van stapel en onderzocht ik in stilte mijn mogelijkheden. Van binnen liep ik te juichen, maar van buiten zag niemand wat ik aan het ondernemen was.

Ik heb het grootste deel van mijn leven in mijn eigen schaduw geleefd, ik deed wat er van me werd verwacht en viel niet op. Dit was voor mij veilig, tot ik vorig jaar van binnenuit de drang kreeg om tevoorschijn te komen. Ik wil mensen helpen hun talent te ontwikkelen om overzicht en balans in hun financiële administratie te brengen en te behouden! Dat is mijn aangeboren talent en het geeft me rust en zelfvertrouwen te weten dat mijn financiën op orde zijn en dat gun ik iedereen!

De trainingsdag gaf mij duidelijkheid in mijn doelen en de juiste richting voor mijn onderneming.

Toen mijn vriendin en collega ondernemer Joke Hiemstra mij vroeg samen de training “let’s Do It” te volgen bij Marcella Andringa was ik meteen enthousiast. Van mooie plannen naar een zichtbare missie was het thema, en dat sloot perfect aan bij het punt waar ik was aanbeland. Ik wilde laten zien wie ik ben, waar ik mee bezig ben en vooral wat ik voor anderen kan betekenen. Maar hoe?

Na het vaststellen van de datum voor de trainingsdag begon de voorbereiding al snel. In een enthousiaste mail vroeg Marcella mij om na te denken over mijn drijfveren, waar ik tegenaan loop en wanneer ik op mijn best ben in mijn werk, maar ook wat zou je willen uitstralen en wie is je grote voorbeeld op het gebied van je werk. Dit alles op papier zetten en naar Marcella sturen was al een hele stap aangezien ik dit nog met weinig mensen had gedeeld!

De dag zelf was ontzettend inspirerend en motiverend! Onder het genot van een lekkere kop verse gember thee en een heerlijke muffin in het prachtige stijlburo van Marcella heb ik ingezoomd op mijn zelfbeeld, wat maakt mij uniek, maar ook op mijn ondernemersprofiel, wie is mijn ideale klant, waar zit mijn doelgroep. En om mijn missie uit te dragen heb ik een powerpitch gemaakt en mijn eerste post op LinkedIn geplaatst.

Aan het einde van de dag ben ik naar huis gegaan met veel nieuwe inzichten en ideeën om mee aan de slag te gaan. Waar ik zelf eerst ‘Kantoorondersteuning’ als pijler 1 voor mijn onderneming zag is door het sparren met Marcella duidelijk naar voren gekomen dat ‘Budgetcoaching’ mijn echte eerste pijler is. Ook in de weken na de trainingsdag stond Marcella voor mij klaar om mij te helpen met mijn zichtbaarheid, zo kon ik altijd advies vragen over een post voor ik deze op LinkedIn zou plaatsen en tijdens de follow up zoommeeting heb ik nog een mooie businesstip gekregen om mijn kennis te delen en mijn zichtbaarheid te vergroten.

Sinds ik mijzelf meer zichtbaar heb gemaakt spreken mensen mij aan, vragen naar mijn plannen en praat ik er veel over om bekendheid te krijgen. Mijn eerste klant is al een feit en ik zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Ik bouw aan een netwerk op LinkedIn omdat ik weet dat je andere mensen nodig hebt om kennis en ervaringen te delen en van elkaar te leren.

De trainingsdag “Let’s Do It” is voor mij heel waardevol geweest omdat het mij duidelijkheid heeft gegeven in mijn doelen en de juiste richting heeft gewezen voor mijn onderneming. Ik voel me zelfverzekerder weet wat ik wil en durf dat ook steeds beter uit te dragen. Ik heb vol enthousiasme gewerkt aan mijn ruwe diamant door het zichtbaar maken van de kern en het polijsten van de facetten!

Bedankt Marcella, je hebt me echt vooruit geholpen!

Lisette Boonstra
Budgetcoach