“TWIJFEL HEEFT PLAATSGEMAAKT VOOR WETEN WAT IK WIL EN WAT IK NODIG HEB. DAT IS NIEUW VOOR MIJ. VEEL KRACHTIGER”

Dit is net wat ik nodig heb… Een krachtige impuls voor mezelf.

Vorig jaar op zomaar een doordeweekse avond werd ik geraakt tijdens de interactieve presentatie van Marcella. Mijn hemel, ik had echt geen idee wat het effect is van mijn keuze in de vroege ochtend: wat zal ik aantrekken, als ik daar al over nadacht.

Door haar enthousiaste stroom aan praktische voorbeelden van deze blouse met dat jasje, valt het kwartje. Het maakt echt wel uit als je je met aandacht kleedt.

Tja, dan kom je thuis en trek je een dag later in ieder geval bewust het beste uit de kast. En grappig, ik voelde me sterker. Echt!

Dan vliegen de weken voorbij en doe mijn best het beste uit de kast te halen, in elk opzicht. Maar twijfel is er ook nu ik weet dat ik iets uitstraal met mijn net niet altijd geschikte kleding. Ik wil me wel verder verdiepen, die inzichten zetten iets in gang en dat smaakt naar meer. Ondertussen groeit de behoefte aan feedback en tips. Ik ga op zoek naar haar website en direct word ik weer geraakt. Ja, ik wil een programma gaan doen bij Marcella. Ik vraag eerst maar het e-book aan. Korte praktische tips en soms ook de bevestiging wat je wel weet (maar nooit aan toe komt en denkt; ach dat ziet niemand, wel dus!).

Ik trek de stoute schoenen aan en meld me bij Marcella voor een individueel programma. Bewust pas over enkele weken gepland, zodat er nog tijd genoeg is mijn kast te detoxen, zoals Marcella dat noemt. 

Ik had een dag vrij gemaakt in het weekend om dat in rust te doen. Heerlijk en stap-voor-stap, dat schept orde en vooral ook overzicht. Grappig ook om oude broeken terug te vinden die echt nog mooi staan, maar vooral veel kleding weggedaan.
Er is ruimte voor iets nieuws, een nieuwe koers, hoop ik.

Inmiddels kijk ik echt uit naar het consult. Leg stapels klaar die ik mee wil nemen; hier wil ik feedback op, oh ja, die wil ik ook mee. Dan vraagt ze me nog enkele vragen te beantwoorden ter voorbereiding.

GLOEDVOL (DAAD)KRACHTIG


Ik pak een groot vel en begin een mindmap rondom: Gloedvol (daad)krachtig, dat is waar ik heen wil. De mindmap ordent al mijn gedachten en aannames, ook nu ontstaat overzicht. Overzicht van knelpunten, sterke punten, doelen en wat mijn omgeving van mij moet zien.

Vol verwachting en de rolkoffer vol werkkleding rijd ik naar Leeuwarden. Midden in de stad, op een pracht plek word ik warm ontvangen. Een klein paradijsje, nagedacht over elk detail en op tafel een tasje vol kleine blijmakers;-)

En dan gaan we, met een goed kop koffie erbij, uit de startblokken. Een sterke koppeling tussen beelden kiezen, woorden vinden, selecteren wat voor mij echt belangrijk is, echt kiezen.

Marcella voegt haar vakkennis toe en liet me nadenken over mijn werksituaties en welke uitstraling daarbij past. Vooral de informatie over vier stijlcategorieen met hun eigen kleurcombinaties en prints; de puzzelstukjes vallen in elkaar. Okay, helder, mijn shirts (hoe leuk ook de kleur), mijn sokken en mijn zachte-stoffen jasjes verhuizen naar de kast ‘thuis’. Het is net als wat ik in mijn training over gespreksvoering vertel: het gaat niet zozeer om goed of fout, maar over het effect.

En dan gaan we theorie in de praktijk brengen, mijn kleding op de toonbank en “Oh en dan kan ik deze broek wel goed dragen als ik er een mooi iets strakker en getailleerd jasje op draag”. En ook met mijn eigen kleding zijn effectievere setjes gemaakt, deze ketting iets korter, hier net een andere riem. Wat maakt dat verschil!
Ik glim ervan als ik weer buiten sta, zin om inkopen te gaan doen. Twijfel heeft plaatsgemaakt voor weten wat ik wil en wat ik nog nodig heb. Dat is nieuw voor mij;-)

Wat een zinvolle dag!

De week erna heb ik eigenlijk twee keer een stijlcategorie 2-situatie. Bewust tijd genomen het beste te kiezen uit mijn kast. Een combinatie die ik een week eerder niet had durven maken. Samen met een collega geef ik een training en heb tussendoor even tijd om haar te observeren. Zij draagt stijlcategorie 2, de juiste sjaal qua stof en print, de jurk, schoenen en panty. Het werkt echt!

En steeds meer voer ik kleine veranderingen door, niet meer die praktische tas maar een mooie. Niet meer de snelle gewone sjaal, maar de sjaal die me goed staat. En voor het eerst bij de kapper precies aangegeven hoe ik het wil hebben in plaats van graag een stuk eraf. Veel krachtiger!

Een consult, ik kan het alle twijfelaars aanraden.

Dank je wel Marcella, het was echt heel inspirerend en zeer de moeite waard!

Mirjam Oosterman
CEDIN Orthopedagoog generalist/GZ psycholoog