Vijf tips om te combineren.

Succes zit in de details.

Ben jij iemand die niet zo nodig hoeft op te vallen? Wel graag iets meer wil, maar zeker niet té. Want opvallen hoeft voor jou niet direct. Mijn advies voor jou: Kleed je stijlvol, zoek het in details en subtiele dessins. Je ziet deze winter combinaties in diverse kleuren en met verschillende prints. Soms print en print met heel veel ruit en bloem, streep en stip of kleur op kleur. Hoe combineer je dat op een smaakvolle manier? 

1. Combineer, experimenteer & leer 

Combineer eens subtiele prints in neutralen. Neutralen zijn zwart, wit en alle grijzen daar tussen. Zie je mijn jasje en broek van tweed met een ingeweven visgraatmotief (herringbone)? Dat is een subtiel dessin in de stof. Combineer daarbij je mooie blouse met een iets opvallender dessin, ook in neutralen. Dat is veilig maar zorgt wel voor een spannende look. 

2. Verschillende prints mixen is eenvoudiger dan je denkt.

Maak het niet te ingewikkeld. Begin eens in rustige kleuren in plaats denken in allerlei prints. Prints van dezelfde kleurtonen passen vaak heel goed bij elkaar. Eenvoudige geometrische patronen als strepen of ruiten zijn gemakkelijk te combineren met elkaar. 

3. Succes zit in de details 

Jullie weten, ik hou van glitter, elegance in stijl, print op print, beetje flashy, flinke dosis flair, altijd net dat beetje meer én anders dan anders 🙂 Blijf dichtbij jezelf als je het niet zo goed weet. Je hoeft echt niet verschillende prints te overdrijven als het je onrustig maakt. Vind je de combinatie van een mooi pak of jasje met een blouse, top met opvallend patroon iets te druk, kies dan voor een effen blouse en laat subtiel een andere print in je outfit zien, bijvoorbeeld in een paar oorbellen, tas, onderkant van je broek of rok, schoenen of sokjes.

Advies: denk om de aandacht. Wanneer je prints draagt die allebei evenveel aandacht vragen, kan het soms lastig zijn. Gebruik dan een statementprint en een ondersteunende print. Oftewel een opvallende print en een subtiele print of een klein oppervlak. 


4. Gebruik je bed. Verschillende prints mixen is eenvoudiger dan je denkt. Een laatste advies? Leg eens verschillende kledingitems met prints bij elkaar op bed. Kijk wat er gebeurt, ga combineren, experimenteren. Je leert zo heel eenvoudig wat voor jou wel en niet werkt.


5. Heb lef, dus ladies, gewoon durven, doen en shinen.

6. Bedenk altijd: kleding laat zien waar jij voor staat en heeft invloed op jezelf, hoe de ander je waarneemt en op je carrière!

Wil je meer leren over uitstraling, kleding en zichtbaarheid? Meld je dan snel aan voor de Online Masterclass of VIP-dag. Meer informatie lees je hier, de data worden zeer binnenkort kenbaar gemaakt. Dit is de mooie kans om de stap naar meer zichtbaar succes in uitstraling te zetten.  

Tot snel.

Marcella 💎